Sveriges nationaldag - Gudstjänst

Vänner,
Vid vårt senaste möte på ambassaden kunde vi ju inte planera något gemensamt för 6 juni i år. De begränsningar som vi står under hindrar ju också alla större samlingar.

Men
Gudstjänster har undantag i bestämmelserna. De får hållas. Vi har idag kommit överens med St Gertruds kyrka om att vi får låna den den 6 juni kl 1600 för att fira Svensk Nationaldagsgudstjänst. Det blir en gudstjänst med ett par textläsningar och en betraktelse samt mycket svensk musik. Katharina, kantorn, är redan i kontakt med musiker för att kunna utforma detta. Möjligen, möjligen kan det också bli ett kort anförande av någon från ambassaden.

Det vore roligt om även din förening/organisation kunde komma. Eftersom ramen är gudstjänstens blir det kanske inte så stor plats att exponera utställningar och annat, men jag tror att den personliga närvaron kan vara viktig - nu när gemenskap blivit en bristvara… Om du inte har möjlighet personligen finns det kanske någon annan hos er som kan representera.

Visst finns det fortfarande restriktioner och vi förstår att det finns de som väljer att inte komma till gudstjänster heller under den här perioden. Den som träffar ett sådant val för sig själv handlar sannolikt klokt; men även om det kanske kommer färre människor än till ett vanligt firande vill vi öppna för den här träffpunkten.

Hoppas att vi ses den 6 juni.

Vänliga hälsningar

Peter Styrman
kyrkoherde
Svenska kyrkan i Wien